سلامت نیوز:معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران گفت: استفاده بی رویه از کباب و گوشت قرمز مردان مازندرانی را در معرض خطر ابتلا به سرطان معده قرار داده است.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایرنا،دکتر محسن اعرابی روز شنبه و همزمان با هفته سلامت مردان افزود : براساس گزارش معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، سرطان معده رایج ترین و کشنده تربن بیماری در میان مردان مازندرانی است.
وی با اعلام این که بر اساس آمار حدود 61 درصد از مردان مازندرانی از چاقی و اضافه وزن رنج می برند، توضیح داد: 20 درصد از مردان این خطه شمال کشور چاق هستند و 41 درصد هم اضافه وزن دارند.
اعرابی گفت: علاوه بر این، بررسی نشان داده است که 52 درصد مردان مازندرانی دارای چاقی دور شکمی هستند.
معاون مرکز بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران دلیل بروز این مشکلات در مردان مازندرانی را ناشی از پرخوری و تحرک کم دانست.
** نمک دوستی مردان
دکتر اعرابی مصرف بی رویه نمک را یکی از عادت های بد تغذیه ای در مردان مازندرانی دانست و گفت : آمارها نشان می دهد که مصرف نمک در درصد بالایی از مردان این منطقه از شمال کشور بیشتر از استاندارد جهانی است.
وی مصرف زیاد نمک را هم در بروز بیماری سرطان معده در مردان مازندرانی موثر دانست و اضافه کرد: استاندارد مصرف نمک برای افراد زیر 50 سال حدود پنج گرم و بالای 50 سال نیز سه گرم در روز است، در حالی که مردان مازندرانی این میانگین را رعایت نمی کنند.
این پزشک متخصص همچنین یکی از دیگر از عادات بد غذایی در مردان مازندرانی را آشامیدن مایعات داغ و مصرف زیاد فست فود بیان کرد.
** توصیه به مصرف قرص آسپرین
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران راهکار غلبه بر بیماری ها را تغییر سبک زندگی به خصوص در تغذیه دانست و در عین حال به مردان بالای 40 سال مازنی توصیه کرد که حداقل روزانه یک عدد قرص آسپرین 80 میلی گرمی مصرف کنند.
به گفته دکتر اعرابی، مصرف این قرص می تواند تا 30 – 35 درصد از ابتلا به سرطان معده و روده در این افراد جلوگیری کند.
براساس سرشماری نفوس و مسکن سال 95، جمعیت مازندران حدود سه میلیون و 283 هزار نفر است که بیش از 51 درصد آنها را مردان تشکیل می دهند.